Onderhoud

Acosorb voorziet diverse soorten ondergronden van een akoestische spuitlaag: van semi-overdekte tot watervaste oppervlakken. Ons akoestisch spuitwerk is hygroscopisch en zeer stabiel bij hoge luchtvochtigheid. Dankzij de unieke samenstelling is ons akoestische spuitwerk erg onderhoudsvriendelijk. De frequentie van onderhoud is afhankelijk van hoe vaak de ruimte gebruikt wordt en de mate van vervuiling. Om de spuit- of pleisterlaag optimaal te reinigen, adviseren wij om gebruik te maken van een stofzuiger met een zachte borstel. De zachte borstel is mild voor de wanden en het plafond, waardoor deze niet beschadigd raken. Stof en spinnenwebben kunnen op deze wijze effectief verwijderd worden. Wij voorzien u graag van een volledig onderhoudsvoorschrift. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 020 717 3000. Of stuur een e-mail naar info@acosorb.nl.

Toepassing akoestisch spuitwerk

Bij voorkeur is de ondergrond watervast, tochtdicht en vrij van vervuiling. Mocht dit niet het geval zijn komen onze adviseurs u graag ter plaatse adviseren. Applicatie is mogelijk van woonkamers tot garages. Voor zwembaden geldt wel een specifieke richtlijn. Er dienen minimaal twee volledige luchtverversingen per uur plaats te vinden en de gemiddelde luchtvochtigheid dient tussen de 50 en 60% te zijn.

Semi-buiten

Het andere is een extreem semi-buiten, bijvoorbeeld een overdekking in de tuin. Hiervoor zijn specifieke bindmiddelen ontwikkeld die de kwaliteit waarborgen onder de extreme omstandigheden als vocht, schommelingen in luchtvochtigheid en trillingen van de ondergrond. Ons akoestische spuitwerk is hygroscopisch en zeer stabiel bij hoge luchtvochtigheid.

Onderhoud

Dankzij de unieke samenstelling is ons akoestische spuitwerk erg onderhoudsvriendelijk. Bij vervuiling kan het spuitwerk eenvoudig afgezogen worden met een stofzuiger voorzien van een borstel met een zachte textielmond. Mocht dit niet afdoende zijn kan het altijd geschuurd worden waarna overgespoten zonder verlies van akoestische eigenschappen.

Extreme vervuilingen

Mocht er sprake zijn van extreme vervuilingen door bijvoorbeeld nicotine- of vetaanslag, dan knappen onze specialisten het beschadigde oppervlak op door het op milde wijze te schuren. Vervolgens brengen ze een toplaag aan om de dikte van het spuit- of pleisterwerk te herstellen.

Plaatselijke beschadigingen repareren

Grote of kleine plaatselijke beschadigingen kunnen de specialisten van Acosorb eenvoudig repareren. Mocht er een klein kleurverschil ontstaan, dan kunnen we het onbeschadigde deel dun overspuiten zodat de kleur weer mooi egaal is.

Altijd 5 jaar garantie

Bij Acosorb profiteert u altijd van vijf jaar garantie op de hechting en de geluidsabsorberende werking van ons spuitwerk. De garantie op de geluidsabsorberende werking geldt mits de ondergrond na het aanbrengen van het spuitwerk geen verdere behandelingen door derden heeft ondergaan.

Persoonlijk onderhoudsadvies

Voor persoonlijk advies over het onderhoud van ons akoestische spuit- en pleisterwerk, kunt u contact opnemen met de specialisten van Acosorb. We zijn telefonisch te bereiken via 020 717 3000. Of stuur een e-mail naar info@acosorb.nl. Wij voorzien u graag van een volledig onderhoudsvoorschrift.

Contact

Spinnerij 33
1185 ZS Amstelveen
The Netherlands

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking
Aanvullende info
Grootte oppervlak in m²
Plaats
Plafondtype
Plafondhoogte