Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en stel uw vraag via het contactformulier.

Toepassingen

Waar kan het akoestische spray plafond van Acosorb op worden toegepast?

Op alle semi-overdekte, watervaste oppervlakken kunt u een akoestisch spray plafond van Acosorb toepassen. Het is onder andere geschikt voor plafonds van zwembaden, woonhuizen, klaslokalen, bedrijfspanden en beursgebouwen. Ons akoestische spuit- en pleisterwerk is vooral een goede match met stalen dakplaten, zowel vanuit esthetisch als functioneel oogpunt.

Is het akoestische pleisterwerk en spuitwerk ook geschikt voor wanden?

Wij voorzien ook muren van een akoestische Acosorb-laag. Echter wel bij voorkeur boven schouderhoogte. Akoestisch absorberende materialen zijn over het algemeen poreus een daarmee kwetsbaar. Daarnaast is het plafond oppervlak effectiever omdat het absorberende oppervlak zich daarmee in de directe omgeving van de bron bevindt.

Zijn er soorten gebouwen of panden die niet geschikt zijn voor akoestisch spuitwerk en pleisterwerk?

Oppervlakten die direct in het weer zitten, zoals gevels van gebouwen, kunnen we niet behandelen met Acosorb. Daarnaast kunnen veestallen, operatiekamers van ziekenhuizen en alle beloopbare oppervlakken zoals vloeren ook niet behandeld worden.

Werkwijze en werkzaamheden

Wat zijn de randvoorwaarden voor behandeling met Acosorb?

Het oppervlak dient watervast te zijn, de werkvloer dienst obstakelvrij te zijn, er dient een aansluiting te zijn voor leidingwater binnen 20 meter van het te spuiten oppervlak en er moeten twee separate groepen met minimaal 16 ampère aanwezig zijn.

In welke volgorde worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Aansluitingen als wanden dienen gereed te zijn evenals het stukwerk op wanden. Voor of na het monteren van kabelgoten en/of luchtkanalen. Bij voorkeur voor, eerst de draadeinden bevestigen, waarna spuiten, waarna het afmonteren van installatieonderdelen. Hierbij ontstaat een hoge mate van efficiëntie met minimale kans op beschadigingen. Daarnaast kan er in een bestaande omgeving gewerkt worden waarbij de installatie reeds is aangebracht. Hierbij worden alle niet te spuiten onderdelen afgeplakt. Ook is het mogelijk installatieonderdelen mee te spuiten, echter adviseren kabelgoten vrij te houden. Dit om het goed en makkelijk toegankelijk te houden. Na het aanbrengen van de akoestisch absorberende laag volgt het schilderwerk en de vloerafwerking. Uitzondering hierop zijn wanden voorzien van spackwerk, deze dienen voor aanvang akoestisch spuitwerk gereed te zijn. Afplakken van schilderwerk kan tot beschadigingen leiden.

Wordt mijn gebouw van tevoren beoordeeld?

Jazeker. Wanneer u geïnteresseerd bent in een akoestisch spray plafond voor uw eigen pand of voor een pand dat u ontwerpt of bouwt, dan kunt u een afspraak maken met onze accountmanager.

Wat is de doorlooptijd van de applicatie?

Dit verschilt per project. Normaliter gaat 60% van de tijd in de voorbereiding zitten, 20% in het daadwerkelijke spuitproces en de laatste 20% in het afwerken en opruimen.

Wat is de droogtijd van het materiaal?

Een exacte droogtijd kunnen wij niet aangeven. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Onze materialen zijn volledig gemaakt op waterbasis en het plafond dient direct na het aanbrengen op een natuurlijke basis te drogen. Het is zaak behandelde ruimten goed te ventileren. Dit proces kunnen we wel stimuleren door ventilatoren in te zetten.

Geeft het aanbrengen van een akoestisch spray plafond veel overlast?

De werkzaamheden die gemoeid zijn met het aanbrengen van een akoestisch plafond hebben zeker impact op de gang van zaken in uw bedrijf of woning. Onze akoestische specialisten plakken namelijk de vloer en wanden die niet meegespoten worden, volledig af.

Wordt er veel afval geproduceerd tijdens de werkzaamheden?

Dat verschilt per project. Houd rekening met ongeveer 1 m3 afval per 100 m2 te spuiten oppervlak.

Binnen wat voor termijn kunnen de werkzaamheden worden ingepland?

Dit lukt meestal binnen een termijn van vier weken. Voor een exacte planning kunt u contact met ons opnemen.

Kleur en structuur

In hoeveel structuren is het akoestische spray plafond van Acosorb leverbaar?

Acsorb is leverbaar in zes verschillende structuren, van glad tot grofkorrelig.

Heeft de gekozen structuur invloed op de geluidsabsorptie?

Er zijn verschillende factoren van invloed op de mate van de geluidsabsorptie. De structuur heeft hier een kleine invloed op. Factoren zoals de densiteit en dikte van de aan te brengen Acosorb-laag zijn hiervoor wel bepalend.

Hoe dik dient het akoestische spuitwerk aangebracht te worden?

Afhankelijk van de gewenste geluidsabsorptie, stemmen we de dikte met u af. Hoe dikker de laag, des te meer absorptie. Over het algemeen hoeven we het niet dikker aan te brengen dan 25 mm, omdat daarmee de maximale absorptieresultaten worden behaald bij spraakfrequenties.

In welke kleuren zijn akoestisch spuitwerk en pleisterwerk beschikbaar?

Onze akoestische producten leveren we in verschillende standaardkleuren zoals Red, Hong Kong Grey, Oman Grey, Ilay Grey, Cool Grey, Black en White. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om uw eigen kleur te laten ontwikkelen door onze specialisten. Wij brengen alleen massa gekleurde producten aan, zodat bij beschadiging niet gelijk de achtergrondkleur doorschijnt. Hierdoor is de applicatie tevens efficiënter.

Elektra

Kunnen elektra en/of luchtkanalen meegespoten worden?

Ja, alles kan meegespoten worden.

Kunnen elektrabuizen die zijn gemonteerd op het te behandelen oppervlak weggewerkt worden?

Dit is mogelijk, mits de elektrabuizen zonder tussenruimte op het oppervlak aangebracht worden en het aan te brengen spuitwerk minimaal 5 mm dikker is dan de elektrabuis.

Is het mogelijk om spotjes in het akoestische spray plafond te bouwen?

Ja, dit is mogelijk. Echter, er dient wel een omranding geplaatst te worden ter dikte van het spuitwerk met een diameter van het spotje vandaan. Dit kan verzorgd worden door Acosorb middels een specifiek ontwikkelde Acosorb uitvulring of door de opdrachtgever.

Onderhoud

Is een akoestisch spray plafond onderhoudsvriendelijk?

Een akoestisch plafond is erg onderhoudsvriendelijk. Voor het reinigen van het plafond kunt u een stofzuiger voorzien van een borstel met zachte haren gebruiken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze onderhoudsvoorschriften.

Kan het akoestische plafond ooit loslaten?

Wanneer Acosorb eenmaal is aangebracht, zal het niet uit zichzelf loslaten of delamineren. Uit testen gedaan conform ASTM D7234 is gebleken dat de hechtsterkte 736x het eigen gewicht kan dragen. Door de lijmsoort aan te passen kan dit zelfs vergroot worden tot 4000x. Daarmee is het risico dat het loslaat zeer gering is.

Is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten?

Dit behoort tot de mogelijkheden. Tijdens het onderhoud wordt het plafond geïnspecteerd en indien nodig vindt er een behandeling plaats.

Kosten

Wat kost het leveren en aanbrengen van het akoestische materiaal?

De kosten van het aanbrengen van akoestisch materiaal zijn afhankelijk van de dikte, hoeveelheid, kleur en andere factoren. Omdat elk project maatwerk is, verschillen de kosten per situatie.

Klantenservice

Is Acosorb actief in heel Nederland?

Wij voeren projecten in het hele land uit, maar ook daarbuiten. Zo hebben wij ook verschillende projecten gedaan in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, India, Rusland en Hong Kong.

Hoelang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

Binnen vijf werkdagen ontvangt u een vrijblijvende offerte van ons.

Wanneer zijn jullie het beste bereikbaar?

U kunt ons doordeweeks het beste bereiken tussen 7:30 en 17:30 uur via 020 717 3000. Daarnaast kunt u ons ook altijd mailen via info@acosorb.nl of een berichtje sturen via de contactpagina. U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie van ons.

Wat is de garantietermijn op een akoestisch spray plafond?

De meest voorkomende garantietermijn is 5 jaar, echter kan dit ook variëren naar gelang de wens van opdrachtgevers.

Kan er een akoestische meting in mijn pand worden uitgevoerd?

Dat is mogelijk. Acosorb beschikt over de juiste apparatuur om een dergelijke meting uit te voeren. Indien gewenst kan er ook een nameting plaatsvinden.

Gratis sample

Is het mogelijk om een sample te ontvangen?

Er zijn monsterdozen beschikbaar om een idee te krijgen van de mogelijke afwerkingen. In overleg met onze accountmanagers sturen we deze naar u op of geven we deze bij u af.